Recepty

Gruzínske kura “Tabako”

Prísady

1 kura,

1 cibuľa

2 lyžice paradajkového pretlaku

grilovacie korenie

1 citrón

soľ

1 dcl bieleho vína

80 g oleja

40 g masla

Príprava

Polovičky kuraťa osolíme, z obidvoch strán potrieme pretlačeným cesnakom a mierne okoreníme.

Kura vložíme do panvice s vyšším okrajom na rozliaty olje, zaťažíme (napríklad hrncom, naplneným vodou) a pečieme asi 15 minút na každej strane.

Opečené polovičky kuraťa vyberieme z panvice.

Prílohy

Podávame posypané petržlenovou vňaťou s chlebom, pečivom alebo s opekanými zemiakmi a obložené uhorkami, paradajkami a malými cibuľkami.

zdroj: mraveniste.cz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *