Pizza je jedlo, ktoré si väčšinou objednávame v pizzériách. Napriek tomu je veľmi, naozaj veľmi jednoduché pripraviť si ju aj doma. Receptov existujú desiatky, my Vám ponúkame ten, ktorý máme vyskúšaný a chutí nám najviac.
Ingrediencie sú počítané na “3 plechy” – pre štyri osoby to stačí na večeru aj na nasledujúce raňajky 😉 Drobná rada – ak máte chuť na tuniakovú pizzu, určite odporúčame zvoliť tuniaka v oleji – je vhodnejší, ako tuniak vo vlastnej šťave, pretože má výraznejšiu chuť.
Cesto:
1 kocka čerstvého droždia
4 lyžice olivového oleja
1 lyžička soli
štipka cukru
1 kg hladkej múky
6 dcl vlažnej vody
Obloženie:
paradajkový pretlak
mozzarella
kukurica
tuniak v oleji
šunka
cibuľa
pikantná saláma
Postup:
Z droždia, cukru, trocha vlažnej vody a trocha múky si urobíme kvások. Cca po 10-tich minútach, keď kvások začne pracovať (umiestnili sme ho na teplejšie miesto), pridáme do neho ostatné suroviny – olivový olej, soľ, zvyšok múky a vody. Cesto dôkladne vymiesime rukami alebo kuchynským robotom a necháme prikryté odpočívať asi 1 hodinu.
Potom cesto rozdelíme na 3 časti – každú časť vyvaľkáme na veľkosť plechu a položíme na plech, prikrytý papierom na pečenie. Cesto potrieme paradajkovým pretlakom, poukladáme naň pokrájanú mozzarellu a obložíme ju podľa chuti.
My sme pri príprave tohto receptu zvolili nasledovnú kombináciu:
Prvú pizzu sme obložili šunkou, mozzarellou a kukuricou.
Druhú pizzu sme obložili mozzarellou a pikantnou salámou.
Na tretiu pizzu sme dali mozzarellu, tuniaka v oleji, červenú cibuľu a kukuricu.
Pizze pečieme v trúbe pri teploca 200 stupňov Celzia cca 10 až 15 minút