Recept na skvelú domácu pizzu som hľadala veľmi dlho, ešte dlhšie som ho dolaďovala a nakoniec to vyšlo 😀 Skvelá pizza a upečená doma v trúbe. Je to neapolská pizza, má nadýchané okraje, navrchu chrumkavé.
Recept je na jednu pizzu:
Múka hladká: 137 g
Voda vlažná: 89 ml
Soľ: 4 g
Droždie: 10 g
Pasírované paradajky, oregano, olivový olej
Mozzarella, šunka, všetko čo chceme dať na pizzu 🙂
Všetky suroviny okrem soli nasypeme a nalejeme do misy. Navrch nasypeme droždie.
Počkáme cca 10 minút kým nám začne droždie pracovať, pridáme soľ a všetko dôkladne vymiesime.
Necháme kysnúť 20 minút, potom si cesto vyklopíme na dosku a vyformujeme do guľky, necháme opäť odstáť 15 minút.
Po 15 minútach vyvaľkáme z cesta kruh, okraj necháme hrubší. Potrieme pasírovanými paradajkami zmiešanými s olivovým olejom a oreganom a obložíme podľa chuti.
Na pizzu určite odporúčam používať mozzarellu, taliani iný syr nepožívajú. Aj na pizzu taliani dávajú minimum oblohy, napríklad pasírované paradajky, mozzarellu, pikantnú salámu. Alebo len paradajky a syr. Ale tu by som sa riadila podľa vlastnej chuti 🙂
Trúbu si dáme na 220 stupňov a necháme ju poriadne vyhriať.
Potom do nej vložíme pizzu na cca 10 minút, odporúčam sledovať, každá trúba pečie inak.
Dobrú chuť.