Recepty

Čevabčiči

Prísady:

500 až 600 g mletého bravčového alebo hovädzieho mäsacevabcici
1 vajce
1 cibuľa
1 až 2 strúčiky cesnaku
soľ
mleté korenie
majoránka
tymián

Postup:

Do mletého mäsa pridáme vajíčko, na jemnučko nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, soľ a všetko korenie, ktoré sme si pripravili. Ručne celú masu poriadne premiešame a prepracujeme. Postupne odkrajujeme polievkovou lyžicou zo zarobenej masy a mokrými rukami z nej vytvarujeme jednotlivé kúsky. Tie potom pozvoľna opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Podávame s horčicou a cibuľou, nakrájanou na kolieska. Ako prílohu môžeme podávať chlieb, zemiaky, či zemiakovú kašu.

recept a foto:  ceskahospodynka.cz

Uložiť

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *