Máte chuť na pravé talianske tiramisu? Nič nie je jednoduchšie – inšpirujte sa naším receptom na tiramisu a môžete si dobre pomlskať.
Suroviny:
200g mletého cukru
4 žĺtky
4 cl likéru Amaretto
500g syra Mascarpone
250g cukrárenských piškót
šálka kávy
2cl vodky
mleté kakao
Postup:
Najprv vyšľaháme žĺtky s cukrom. Pozor na to, aby ste ich šľahali dostatočne dlho – ručným šľahačom minimálne 8 minút. Potom do suroviny vmiešame polovicu likéru a pomaly, opatrne zamiešame po lyžiciach Mascarpone. Dobré je použiť pritom napríkald vidličku. Piškóty krátko namáčame v káve a ukladáme na dno porcelánovej misy štvorcového tvaru s plochým dnom. pokvapkáme vodkou a navrstvíme polovice krému. Na krém poukladáme ďalšie namočené piškóty, pokvapkáme zvyšným Amarettom a potrieme zvyšným krémom. Povrch uhladíme a husto posypeme kakaom, najlepšie cez sitko. Tiramisu necháme aspoň 6 hodín v chladničke, aby sa všetky chute spojili.