Recepty

Klasická omáčka na špagety

Ingredience                                                              

1/2 kg mletého mäsa,

1 cibuľa,

mletá rasca,

3-4 lyžice paradajkového pretlaku

ostrý kečup

worchesterová omáčka

sójová omáčka

1 feferónka

1 menší pór

korenie, soľ,

3 lyžice oleja,

3 lyžice sladkej papriky,

1 a 1/2 kocky zeleninového vývaru

Postup

Do panvice dáme 3 lyžice oleja, na ktorom orestujeme cibuľu. Poprášime lyžičkou sladkej papriky a pridáme mleté mäso. Mäso pomiešame a pokvapkáme worchesterovou omáčkou aj sójovou omáčkou, pridáme soľ, korenie, mletú rascu a dusíme asi 10 minút. Potom pridáme približne 2 deci vody, kečup a pretlak, spolu s najemno nakrájaným pórom, feferónkou a kockami vývaru. Dusíme ďalších 20 minút. Napokon v prípade potreby zahustíme.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *