Recepty

Maďarský guláš

Prísady:

400 g hovädzieho mäsamadarsky-gulas

60 g údenej slaniny

kúsok červenej zeleninovej papriky

2 lyžice paradajkového pretlaku

2 cibule

2 mladé cibuľky

1 lyžica masti

mäsový vývar

1 čajová lyžička sladkej mletej červenej papriky, štvrť čajovej lyžičky štipľavej papriky, mleté čierne korenie, soľ.

Postup:

Slaninu nakrájame na malé kocky, opražíme na masti, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata. Mäso umyjeme, nakrájame na malé kúsky, primiešame k cibuli a za stáleho miešania opražíme. Osolíme, okoreníme a odstavíme. Pridáme sladkú a štipľavú papriku, podlejeme mäsovým vývarom (môžeme aj vodou), pridáme paradajkový pretlak a udusíme domäkka. Počas dusenia podlievame. Hotové ozdobíme mladou cibuľkou nakrájanou na kolieska a červenou zeleninovou paprikou. Podávame s chlebom.

Zdroj: porada.sk, ilustračné foto

Uložiť

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *