Prísady:
400 g hovädzieho mäsa
60 g údenej slaniny
kúsok červenej zeleninovej papriky
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 cibule
2 mladé cibuľky
1 lyžica masti
mäsový vývar
1 čajová lyžička sladkej mletej červenej papriky, štvrť čajovej lyžičky štipľavej papriky, mleté čierne korenie, soľ.
Postup:
Slaninu nakrájame na malé kocky, opražíme na masti, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme dozlata. Mäso umyjeme, nakrájame na malé kúsky, primiešame k cibuli a za stáleho miešania opražíme. Osolíme, okoreníme a odstavíme. Pridáme sladkú a štipľavú papriku, podlejeme mäsovým vývarom (môžeme aj vodou), pridáme paradajkový pretlak a udusíme domäkka. Počas dusenia podlievame. Hotové ozdobíme mladou cibuľkou nakrájanou na kolieska a červenou zeleninovou paprikou. Podávame s chlebom.
Zdroj: porada.sk, ilustračné foto