Zábava

Ako sa baliť na dovolenku?

Keď už potrebujete oddych od všetkých povinností a starostí, vezmete si dovolenku v práci a zajednáte si ubytovanie vo vašej obľúbenej destinácii, poprípade v inej, v ktorej ste doteraz neboli, ale chceli ste ísť. Ako sa však baliť na dovolenku, aby ste toho nemali zbytočne veľa, ale zároveň, aby vám nič nechýbalo?

Ak idete na niekoľkodňový zájazd, musíte si v prvom rade uvedomiť, že sťahovať všetok obsah skrine na dovolenku jednoducho nemôžete. Balenie nesmiete odkladať na posledný večer pred odchodom na dovolenku, ale mali by ste si veci kôpkovať pár dní vopred. Nezabudnite si všetko zapisovať a vyškrtávať. Najprv si však nachystajte drobnosti, ako lieky, drogériu a samozrejme aj doklady. Až potom sa vrhnite na oblečenie. Ako však zobrať len to najnutnejšie?

Počet dní

Skôr, ako si začnete baliť oblečenie, zrátajte si na koľko dní cestujete. Dôležité je nebrať si zbytočne veľa nohavíc, keď ich môžete kombinovať s rôznymi tričkami. Radšej si vezmite viac tričiek a tielok, ako nohavíc. Na letnej dovolenke si môžete vrchné diely oprať a do pár hodín ich budete mať suché. Na akúkoľvek dovolenku si vždy vezmite aj hrubšiu mikinu, poprípade bundu, ktorá vás v prípade nepriaznivého počasia ochráni. Nepodceňujte počasie, pretože sa môže kedykoľvek zmeniť. Čo sa týka obuvi, vezmite si minimálne dva páry, ktoré môžete počas niekoľkých dní vystriedať.

Ako sa baliť na dovolenku? Osvojte si tieto dve pravidlá:

1. Oblečenie baľte podľa počtu dní.

2. Všetko si zapisujte a keď to budete mať zbalené, vyškrtnite si to zo zoznamu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *