Prísady:
1 Kg kyslej kapusty
pár zemiakov
troška oleja
korenie na kurča
soľ
Príprava:
Kura si rozporcujeme na menšie časti, umyjeme, osolíme.
Na dno pekáča rozvrstvíme kapustu.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, nakrájame na štvrťky, dáme na kapustu a mierne posolíme.
Osolené kúsky kuraťa rozložíme na zemiaky.
V oleji si rozpustíme korenie na kura a štetôčkou kuriatko pekne ponatierame, aby nám chytilo peknú kôrku.
Pekáč hermeticky zakryjeme alobalom a šupneme ho do rúry.
Pečieme cca 15 minút na 250 stupňoch, potom zvoľníme na 150-160 na hodinu.
Po hodinke kura odokryjeme a necháme ho ešte 15-20 minút na tej 150-tke, aby chytilo peknú farbu a mňamkovú kôrku.
Senzacne, Tak sa tesim s vasim casopisom ked mi je smutno za domovom. DAKUJEM